Abonneren  Inloggen

Em. de Jong bestelt tweede Landa S10P

28 februari 2024

Landa Digital Printing heeft vandaag aangekondigd dat Koninklijke Drukkerij Em. de Jong een tweede Landa S10P Nanographic Printing® Press met perfector heeft besteld. Door deze aankoop kan het bedrijf meer POP- en POS-retailgraphics bieden, naast commerciële drukwerktoepassingen zoals brochures en tijdschriften.

De nieuwe Landa S10P zal in april 2024 in de fabriek in Baarle-Nassau worden geïnstalleerd, naast de oorspronkelijke Landa S10P die in 2020 is geplaatst. De nieuwe printer biedt een hogere capaciteit voor opdrachten die binnen 24 uur moeten worden geleverd, als opwaardering van de bestaande Landa S10P die ook al een hoog volume aan opdrachten produceert.

‘Blijven groeien’

‘De eerste Landa S10P is van onmisbare waarde voor het bedrijf gebleken’, zegt Stijn de Jong, CEO van Em. de Jong. ‘Het stelde ons in staat om een nieuwe en veel snellere service voor hogere volumes en gecombineerde opdrachten te bieden. De nieuwe printer is vooral bedoeld om de capaciteit te verhogen, zodat we meer opdrachten kunnen verwerken en kunnen blijven groeien.

Voor ons klantenbestand, dat uit grote retailmerken bestaat, is een snellere omlooptijd van essentieel belang. Als wij snel kleurrijke graphics leveren, kunnen zij optimaal profiteren van seizoensgebonden retailmogelijkheden en hun verkoop stimuleren. De Landa-printer heeft een ongeëvenaarde snelheid en flexibiliteit. En daarmee heeft hij een centrale plek in ons serviceaanbod veroverd.’

Onbehandeld materiaal

Bij Em. de Jong zijn momenteel meer dan 1200 werknemers werkzaam en wordt meer dan 300.000 ton papier per jaar verwerkt. Aangezien 90% van dit papier wordt hergebruikt, was het voor het bedrijf erg belangrijk dat met de Landa S10P op onbehandeld materiaal kan worden afgedrukt.

‘Em. de Jong is een indrukwekkend, goed bestuurd bedrijf’, vertelt Sharon Cohen, Chief Business Officer bij Landa Digital Printing: ‘We zijn enorm verheugd dat Nanography zo'n positieve invloed op het bedrijf blijft hebben. We zien deze feedback ook steeds vaker terug bij andere klanten van over de hele wereld, waar bedrijven steeds vaker een tweede printer bestellen of plaatsen, zodat ook zij aan de vraag kunnen voldoen en hun groeipotentie kunnen waarmaken.’

De Landa S10P Nanographic Printing® Press met perfector is ontworpen voor algemene dubbelzijdige printopdrachten, zoals advertentiemateriaal, de productie van catalogi, Direct Mail en tijdschriften uit het hoge segment. De digitale Landa S10P-printer is geschikt voor papier tot B1-formaat (42 inch/1.055 mm) en maakt het mogelijk om opdrachten gesorteerd af te drukken. De printer kan hoogwaardig drukwerk produceren op alle commercieel verkrijgbare substraten, die niet voorbehandeld hoeven te worden.


Wekelijks het laatste nieuws in je inbox met de PRINTmatters nieuwsbrief